söndag 21 september 2008

I skissboken

I skissboken på söndagen...modeillustration och svart tusch.


onsdag 17 september 2008

Textil stil in action

Eftersom textil stil är ett stort fan av all form av textil, var det en självklarenhet att just något textilt fick stå för illustrationen av en viktig förändring i vårt samhälle. Som till exempel att mjuka upp samhällsklimatet genom att klä stadens och gatans gatustenar i mjuka och trygga mormorsrutor. Textil stil in action.
Ganska vacker syn...inte sant?

söndag 14 september 2008

Virkade stenar

Den senaste tiden har ägnats åt virkning. Virkning till bildprojektet "förändring i det offentliga rummet", där vi ska utgå från en given plats i staden och genomföra en förändring som vi tycker är väsentligt för oss. Och så lite annan virkning då jag blev så inspirerad av mitt projekt.


Förändringen jag ska genomföra i mitt projekt är en symbolisk handling för att mjuka upp det allt hårdare och våldsammare samhällsklimatet. Jag ska "mjuka upp" gatustenar, genom att virka runt dem, samt klä dem i filt. Tanken är att jag ska hmm...gräva upp ett antal stenar, klä dem med lite virkat och sedan stoppa ner dem igen. Att gräva upp gatustenar kanske inte är såå lagligt, men mina klasskompisar har lovat att dokumentera allt ifall jag blir tagen av polisen. Snällt va! Vill ni läsa mer om mitt bildprojekt, gå in här.
Att virka runt gatustenar inspirerade mig att virka runt andra stenar också. Här har jag virkat runt en rund sten från Finland och lavastenar från Island.


Slutligen vill jag visa varför jag är såå glad över min lilla täppa. Se vilka buketter jag fortfarande kan plocka in.lördag 6 september 2008

Tack

Tack så hemskt mycket för alla fina kommentarer jag fått på mina smycken!


Jag har fått många förslag på vad jag skulle kunna göra med smyckena och jag lovar att fortsättning följer.Jag har redan idéer om hur jag ska utveckla mina små kusudamabollar. Sedan kom Atelje honungsboden med ett väldans bra förslag, nämligen att hon skulle vilja ge bort några smycken till en vän som snart fyller år. Och eftersom även jag tycker att det är kul att ge bort paket, kommer det snart en leverans hem till Honungsboden. Det blir ett set med ett vitt halsband och gröna örhängen.


Mina filtbollar har verkligen gett mersmak och just nu är jag väldigt sugen på att fortsätta göra smycken. Men för omväxlingens skull blir det lite virkning. Mer virkade armband tack!