söndag 14 september 2008

Virkade stenar

Den senaste tiden har ägnats åt virkning. Virkning till bildprojektet "förändring i det offentliga rummet", där vi ska utgå från en given plats i staden och genomföra en förändring som vi tycker är väsentligt för oss. Och så lite annan virkning då jag blev så inspirerad av mitt projekt.


Förändringen jag ska genomföra i mitt projekt är en symbolisk handling för att mjuka upp det allt hårdare och våldsammare samhällsklimatet. Jag ska "mjuka upp" gatustenar, genom att virka runt dem, samt klä dem i filt. Tanken är att jag ska hmm...gräva upp ett antal stenar, klä dem med lite virkat och sedan stoppa ner dem igen. Att gräva upp gatustenar kanske inte är såå lagligt, men mina klasskompisar har lovat att dokumentera allt ifall jag blir tagen av polisen. Snällt va! Vill ni läsa mer om mitt bildprojekt, gå in här.
Att virka runt gatustenar inspirerade mig att virka runt andra stenar också. Här har jag virkat runt en rund sten från Finland och lavastenar från Island.


Slutligen vill jag visa varför jag är såå glad över min lilla täppa. Se vilka buketter jag fortfarande kan plocka in.4 kommentarer:

makiato sa...

Vilken härlig och glad bukett! Projektet med stenarna låter spännande...hoppas du får jobba ostört med grävandet. Tack för din senaste kommentar hos mig - jag blev jätteglad.

Utblickaren sa...

Nu gör jag det igen, får spel över dina bilder och skickar en kommentar innan jag ens hunnit läsa det du skrivit. Men jag måste bara säga att stenarna blir fantastiska! En jav_ligt bra idé som t o m blir bättre i verklighten. Så stolt jag blir.
Nu ska jag malla mig på jobbet.
- Titta va´fint! Jag känner tjejen som gjort dom:D

frisky frog sa...

Härliga stenar! Tänk Avenyn med sådana gatustenar... Yes!

blomman sa...

Jag har inte sett dina underbara örhängen innan.Och vad roligt med invirkade stenar. Vad skall du virka in mera? Det finns ju hur mkt som helst som kan virkas in..........