tisdag 22 september 2009

Berglandskap under tryck

Introduktionsdagar på skolans tryckverkstad. Imorgon ska jag screentrycka till ett pågående broderiprojekt, men idag gick jag loss på en värmetrycksapparat. Ni vet den gamla hederliga metoden kopierad bild lite lim och strykjärn. Samma princip här förutom att strykjärnet byts ut mot denna maskin. Vilket resultat, vilken maskin...här kommer jag garanterat att leka vidare.

8 kommentarer:

MOXY sa...

Snyggt och spännande. Hur gör man med limmet. Är lite novis här och vill ha nya sker till eleverna. Dom är helt fast i symaskin.Mjukis byxor och tröjer. Håller på att ta ur dom det, att det går att göra så mycket mera och dom börjar komma igång.

Beata sa...

O, det ser roligt ut att trycka på det sättet!

Utblickaren sa...

Ah, vad härligt det måste vara med alla dessa resurser:) Det finns så många goa maskiner som tillåter en exprimentera med olika tekniker särskilt inom den grafiska biten. I love it! Och dina tryck ser ju hur snygga ut som helst!

Utblickaren sa...

... en grej till, om du broderar något på också typ en stuga/träd/djur/sol/blå molnhimmel förstärker du intrycket av landskap än mer:)

Lenis sa...

Jättesnyggt! Jag skulle också vilja veta hur du gör med limmet. Låter spännande och enkelt. Har du lust att berätta hur du gör?
/Lenis

enannie sa...

Verkar som att du har det bra där en våning upp. Instämmer med massan som tycker att lim-metoden låter intressant... Berätta?
Syns i skolan! Förr eller senare liksom.
Kram.

Textil stil sa...

Ja limmetoden ja.Det är lika lätt som det låter.Kopierad bild, täck bilden (framsidan) med lim, vänd bilden på tyget du vill ha trycket på och pressa med strykjärnet. Sen är det bara att med vatten tvätta bort pappret.
Till Annie, kom upp till tryckverkstaden och be och få en introduktion, då får du jobba där hur mycket du vill.Det är hela skolans verkstad och det är HEAVEN. Och då kan du ju passa på att trycka med transfermaskinen samtidigt ;)

med nål och tråd sa...

Jag har aldrig testat frivoliteter, men när jag hittade dessa beskrivningarna så tänkte jag att du kanske kan inspireras av dem.

http://needlework.craftgossip.com/free-pattern-tatted-necklace/2009/09/29/