tisdag 21 september 2010

BARNSLIGT 2



Jag blir lika glad som sonen när jag kikar in hos...


måndag 20 september 2010

Barnsligt 1


Tänk om man fick va liten igen ...


...eller det kanske man inte alls behöver vara.

Kolla själv på

fredag 17 september 2010

Höst




Nu är det höst och jag fullkomligt älskar det. Jag älskar att få klä mig i finaste lilla koftan med kontrastfägade armbågslappar i mocka (bästa och dyraste köpet på länge) och planera små höstprojekt i höstigt garn. En halsduk eller turban i denna modell tror jag nog att jag borde hinna med att sticka. Till och med barnen känner höstlycka. Häromdagen fick jag och barnens pappa en inslagen present av äldsta sonen. I paketet fanns det här röda lövet och en liten lapp. Visst är den fin mamma, visst är det härligt med hösten?

torsdag 9 september 2010

ÄNTLIGEN...

...är den min. Boken som jag har velat köpa ända sen jag för första gången såg den under en Islandsresa för ett antal år sedan. Författarinnan bakom boken Helene Magnusson fördjupade sig under sin textilutbildning på the Icelandic Academy of the Arts, i de mönster (Rose patterns) som var vanligt i skoinlägg förr i tiden på Island och utvecklade dessa mönster till annat. Under studiebesöket på The Iceland Academy of the Arts fick vi höra mer om Helene och hur hon som utlänning i Island tack vare sitt arbete fick islänningarna själva att åter få upp ögonen för denna gamla och lite bortglömda tradition och skatt. Jag tycker det är underbart vackert.

måndag 6 september 2010

Ett minne av farmor


Att min farmor Gretel höll på med textilt hantverk som broderi och sömnad det minns jag så väl. Men att hon vävde hade jag ingen aning om. Detta minne fick följa med mig hem från sommarens resa. Kanske att jag inte tänkt på hennes vävning innan, då jag tyckt att gamla vävar inte är det mest spännande i den textila världen. Men nu som nybliven ägare till min alldeles egna vävstol, ser jag med andra ögon och tycker jag att många bildvävar och speciellt detta minne av farmor är alldeles fantastiskt. Tycker om min farmors val av färgskala och den lite grafiska stilen. Vad tycker ni ?