lördag 30 augusti 2008

Nya örhängen i filt

Ett par gröna till min syster. (Jag vet att du önskade dig dessa för länge sedan, men nu vänter ju en fin överraskning när du kommer hem från din resa.)
De gråa är till mig.
Ett par vita som ska sys färdigt i helgen, ja vem ska ha dem? Några förslag?

måndag 25 augusti 2008

Glad av garn i många färger

Till min stora glädje har min vän Insyn Utblick äntligen tagit sitt förnuft till fånga och insett att även hon kan lära sig att sticka. Detta fick min lilla textilfrökengen att vakna till liv.Och självklart skulle en stickträff ordnas så fort som möjligt.Och visst är det inspirerande för en själv att försöka inspirera någon annan. Jag blev iallafall så inspirerad att jag dagen efter tog en tur till garnaffären och fyllde min egen korg med lite garn i höstens färger.

Insyn utblick visade sig vara en riktig naturbegåvning och jag ser fram emot att följa hennes stickäventyr!

Garn i en riktigt glad färgpalett hittade Insyn utblick i hennes vind.Och visst håller vi med henne om att det är en riktig goodiebag!!

måndag 18 augusti 2008

Fåglar och blå himmel
Fram och tillbaka, ta upp, börja om. Ja så har jag hållit på i sommar med mina försök att sticka vantar med mönster.Påbörjade ett par i grönt och vitt men la ner dem helt, när jag råkade se en bild på ett par helt ljuvliga vantar ur en japansk stickbok om just vantar.

Orginalen är dock stickade i tvåändsstickning, men eftersom jag inte provat på denna teknik än och ville sätta igång direkt, gjorde jag en egen variant. Jag hade velat ha en ljusare och mer himmelsblå färg på garnet, men det fick duga med ett garn jag hade hemma.

Nu återstår bara att sticka den andra vanten...