onsdag 25 juni 2008

Jag stickar på

Jag började med koftan direkt. Kunde inte låta bli med det fina garnet och det blir precis så fint som jag önskade. Det är en väldigt enkel modell som man stickar från ärm till ärm.
Drömmer redan om nästa kofta som jag ska försöka göra ur eget huvud. Den ska var ganska kort den med och ha vidd i ärmarna men nedtill, så att det blir en riktigt romantisk puff, men ...hmm...med vilket garn?Någon som har nått bra tips?Annars är jag även väääldigt sugen på att sticka någonting ur boken Icelandic colour knitting, som jag blev förälskad i under besöket på Island förra hösten. Helene Magnusson heter stickerskan och hon hade precis kommit ut med boken och fanns överallt. Och visst håller ni med mig om att det ser helt fantastiskt ut?
Kan även tipsa om hennes blogg som jag hittade häromdan när jag var och kika på hennes hemsida. Den hittar ni i min lista !

torsdag 19 juni 2008

Lediga dagar och nytt garn

Idag njuter jag av min lediga dag och att jag om en vecka kommer att ha en massa lediga dagar. Firar detta med att unna mig själv lite lyxigt garn till sommarens stickning på Strikk. Det ska bli en kort kofta med pingvinärm.

Men först måste jag sticka klart min dragspelsbasker i härligt Visjögarn som påbörjades..hm..förra hösten, men som fått vila hela våren i stickkorgen. Bilder kommer snart.

Sen vill jag ÖNSKA alla en HÄRLIG MIDSOMMAR genom att visa en bild på bryggan i Finland.
Gissa vart jag längtar...

söndag 1 juni 2008

Lilla täppan


Det blommar så fint i min lilla täppa. Blir så glad när sömntutorna som är ettåriga envisas att dyka upp år efter år. Passade även på att prova att så solrosor för första gången. En mindre variant i limegrönt och gräddvitt. Ska bli spännande och se hur de blir. Och så har jag även sått ringblommor i år igen, men ringblommor är sommar för mig och så doftar de så gott också.